مركز البصرة التدريبي لعلم الامراض في كلية الطب / جامعة البصرة
امتحان زمالة الكلية الملكية البريطانية في كلية الطب
رسالة ماجستير في كلية الطب تناقش نتائج التغيرات الدماغية لدى مرضى الصرع التي تحدث خلال فترة نوبات الصرع في محافظة البصرة
الحمى النزفية الفيروسية وكيفية الوقاية منها
اعلان

نبذة تاريخية

The department was established in the academic year 1967-1968 as Department of Physiology and Biochemistry, then as the Department of Biochemistry in the academic year 1969-1970.

The department main functions are: teaching medical chemistry, Biochemistry and clinical biochemistry to both medical and non medical undergraduate and postgraduate students at the colleges of Medicine, Pharmacy, and Dentistry of Basra University. As well as Iraqi and Arab Board Students.

In addition to teaching, members of the department are involved in research and advisory work to other departments in the colleges of Medicine and Science and to the health authorities in Basra regarding all aspects of Clinical Biochemistry laboratory investigations.