كلية الطب جامعة البصرة تقيم ندوة علمية عن اضطرابات الجنس لدى الاطفال
كلية الطب جامعة البصرة تنظم حلقة دراسية (سمنار) عن مراقبة الجنين اثناء الحمل
كلية الطب جامعة البصرة تعقد ورشة عمل عن ارتفاع الضغط الرئوي ومستجدات التشخيص والعلاج
كلية الطب جامعة البصرة تنظم ندوة علمية عن اخر المستجدات في مرض السكري
تقرير فيديوي عن عقد فرع الكيمياء الحياتية لندوة علمية حول مرض السكري بحضور عميد كلية الطب

نبذة تاريخية

The department was established in the academic year 1967-1968 as Department of Physiology and Biochemistry, then as the Department of Biochemistry in the academic year 1969-1970.

The department main functions are: teaching medical chemistry, Biochemistry and clinical biochemistry to both medical and non medical undergraduate and postgraduate students at the colleges of Medicine, Pharmacy, and Dentistry of Basra University. As well as Iraqi and Arab Board Students.

In addition to teaching, members of the department are involved in research and advisory work to other departments in the colleges of Medicine and Science and to the health authorities in Basra regarding all aspects of Clinical Biochemistry laboratory investigations.