عمادة كلية الطب تكرم قسم النشاطات الرياضي في الكلية
رسالة ماجستير في كلية الطب تناقش التشخيص الجزيئي لجرثومة الكنجيلا كنجي لدى الاطفال ومدى علاقتها بخمجات العظام والمفاصل والامراض السرطانية في محافظة البصرة
ندوة علمية في كلية الطب عن الصحة النفسية
رسالة ماجستير في كلية الطب تناقش الدلالات المناعية لمرضى تكيس المبايض
ندوة علمية في كلية الطب عن اساسيات التثبيت الخارجي للكسور

نبذة تاريخية

The department was established in the academic year 1967-1968 as Department of Physiology and Biochemistry, then as the Department of Biochemistry in the academic year 1969-1970.

The department main functions are: teaching medical chemistry, Biochemistry and clinical biochemistry to both medical and non medical undergraduate and postgraduate students at the colleges of Medicine, Pharmacy, and Dentistry of Basra University. As well as Iraqi and Arab Board Students.

In addition to teaching, members of the department are involved in research and advisory work to other departments in the colleges of Medicine and Science and to the health authorities in Basra regarding all aspects of Clinical Biochemistry laboratory investigations.