كلية الطب جامعة البصرة تنظم ورشة عمل حول المحاضرة التفاعلية
ثانوية الامتياز الاهلية للبنين في استضافة كلية الطب
تعليمات وزارية بخصوص حفلات التخرج

نبذة تاريخية

The department was established in the academic year 1967-1968 as Department of Physiology and Biochemistry, then as the Department of Biochemistry in the academic year 1969-1970.

The department main functions are: teaching medical chemistry, Biochemistry and clinical biochemistry to both medical and non medical undergraduate and postgraduate students at the colleges of Medicine, Pharmacy, and Dentistry of Basra University. As well as Iraqi and Arab Board Students.

In addition to teaching, members of the department are involved in research and advisory work to other departments in the colleges of Medicine and Science and to the health authorities in Basra regarding all aspects of Clinical Biochemistry laboratory investigations.